torstai 20. maaliskuuta 2014

Tuuuleee

Sitä totisesti teki.

Tässä on muutamana päivänä ollut kiitettävät tuulilukemat. Säätiedoitteissa on varoiteltu erittäin voimakkaasta tuulesta ja mitatuissa puuskissa tuuli on yltänyt jopa 30m/s.

Päätin kuitenkin ottaa kelistä kaiken irti ja suunnata ulos. Päivällä oli kauppareissun yhteydessä käynyt katsomassa merta ja aallokkoa. Meri oli etäytynyt useita kymmeniä metrejä rannalta. Veneet olivat kyljellään kuivalla. Tilanne oli illalla toinen.

Jo kaukaa näki, että veden korkeus oli todella noussut. Aallon löivät noin kymmenen metrin päähän murtajasta ja vesi lensi vaakatasossa sen yli. Normaalisti murtajalta menee pieni polku rantaan ja meri on noin 30-40m päässä. Ei ollut enää. Hetken siinä yritin kuvata, mutta tuulen ja veden sekoituksessa hommasta ei tullut mitään. Päätin kuitenkin jäädä kuvailemaan muutamia videoita vielä ennen lähtöä murtajan toisella puolelle. Meri edessä kuohusi ja oli erittäin voimakasta ristiaallokkoa melkeinpä jokapuolella. Kunnes yhtäkkiä koko maailma oli pisaroita täynnä. Aallot alkoivat iskeä itse murtajaan ja heittivät vettä sen yli. Siinä vaiheessa päätin suunnata kotiin, koska tuuli vain voimistui ja voimistui.

Tällä hetkellä sisälläkin pyörii sukat jalassa kun tuuli tuivertaa ovista ja ikkunoista. Yöllä soppaan pitäisi lisätä vielä vesisade, joten aamulla kakun pitäis olla valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti