perjantai 21. maaliskuuta 2014

Galway kutsuu



Tänään pääsimme esittelemään Suomea, opiskelijoille jotka ovat lähdössä/tulossa Suomeen vaihtoon. Tunnelma luokassa oli varsin innostunut, puolin sekä toisin. Monet kyselivät käytännön asioista, miten on parasta liikkua ja mitä kannattaa käydä katsomassa. Pyrimme vastailemaan parhaan osaamisemme mukaan. Samalla sitä huomaa kuinka itse on tottunut niin moniin asioihin, eikä niitä edes ajattele turistien kannalta. Yritimme auttaa mahdollisuuksien mukaan kertomalla, miten pääsee alkuun ja mitkä asiat ovat niitä suurimpia eroja Suomen ja Irlannin välillä. Lähinnä siitä näkökulmasta, mitkä asiat tuntuivat täällä oudoilta verrattuna Suomeen, kuten vasemmanpuoleinen liikenne ja kenkien käyttö sisällä. Tietysti yhtä tärkeintä asiaa painotimme, että Suomessa ollaan totuttu täsmälliseen aikatauluun. Irlannissa sovittu tapaaminen onnistuu yleensä noin puolentunnin tai tunnin sisällä. Vielä yhtäkään kohtaamista ei ole tehty ajallaan. Se vaatii oman aikansa että tähän rytmiin tottuu. Sitten kun siihen tottuu, niin huomaa että mihinkäs meillä oikeasti onkaan kiire?

Samalla kerralla saimme myös tutustumiskäynnin koko kouluun, jossa esiteltiin niin studioita kuin puuverstaita. Vaikka kalusto ei ylläkkään siihen mihin itse on tottunut, lopputuloksen laatu vie vastaavasti 10-0. Tämä toimi hyvänä konkreettisena esimerkkinä sille, että vaikka on millainen kalusto hyvänsä ei sillä yksinään tehdä mitään ihmeellistä vielä. Enemmän sillä on merkitystä ketkä niitä laitteita käyttävät.

Päivän päätteeksi oli pakko vielä testata paikallinen ravintola, mitä sillä oli annettavaa. Hintataso ravintoloissa on Suomen tasolla, myös laadullisesti. Annokset tuntuvat vain olevan suurempia. Tällä hetkellä muutama hyvä paikka on jo keskustasta löytynyt. Vielä on päiviä aikaa etsiä sitä oikeaa!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti