lauantai 15. maaliskuuta 2014

Seikkailu alkaa

Totisesti sitä tuli seikkailu.
Kaikki alkoi oikeastaan jo viime syksynä kun päätin että nyt se on tehtävä jos sen aikoo tehdä. Ulkomaille töihin. Alkuperäinen lähtöpäivämäärä siirtyi ja siirtyi monestakin syystä. Kunnes viikko sitten kuulin, että työt odottavat nyt. Matkalaukku kasaan ja kohti lentokenttää. En oikein tiennyt mitä kaikkea oli tulossa, joten pyrin valmistautumaan vähän kaikeen, mutta toisaalta mieli avoimena ja sponttaanisti.
Ruotsi vasemmalla alakulmassa, Ahvenanmaa oikealla
Suunnaksi lentokone otti ensimmäisenä Arlandan ja sieltä Dublinin. Bussi vei minut lopulta Galwayhyn, joka on noin 70 000 asukkaan kaupunki Irlannin länsirannikolla. Majoituksesta vastaa paikallisen koulun opettaja perheineen ja he antoivat käyttöön heidän talon yhteydessä olevan pienen mökin. Jaan sen myös kahden suomalaisen kanssa, joten siirtyminen täysin uuteen ympäristöön oli aika tasoiteltu. Talomme on hyvinkin kodikas, alakerrassa keittiö/olohuone yhdistelmä ja ylhäällä makuuhuoneet. Lämmitys on öljyllä, joka on noin tunnin illassa päällä, jonain päivinä viikosta, sekä meillä on pieni uuni/takka yhdistelmä, jolla lämmitämme hieman alakertaa, sekä lämpimän vetemme. Sisällä on lämmintä  noin 12-15 astetta, ulkona saman verran. Kun pitää tarpeeksi vaatteita päällä, tarkenee todella hyvin.
Erämaa
Yleisiä havaintoja, mitä irlantilaisista on voinut muutaman päivän sisällä tehdä. On se että he ovat hyvin ystävällisiä ja eivät näytä stressaavan turhasta. Hyviä taitoja molemmat.
Galwayn lahti, Atlantti.
Ensimmäiset päivät ovat kuluneet aluetta tutkiessa ja ruoanlaittotaitojen virkistämisellä. Talo sijaitsee todella rauhallisen tien varrella, josta on erämaanhan noin 20min kävelymatka, sekä merenrantaa 10min kävelymatka. Ehkäpä juuri unelmasijainti valokuvaajalle.
Ensiviikolla oli tarkoitus aloittaa työt Galwayn kansainvälisellä elokuvafestivaalilla. Vielä en osaa tarkkaan sanoa, mitkä tulevat olemaan minun työtehtäviä, mutta sen näkee aikanaan.
Nukkuva rapu

Pääkatu ilta kahdeksalta.
Päivän biisi: http://www.youtube.com/watch?v=QCaSQFoTCNw