tiistai 18. maaliskuuta 2014

Ensimmäinen kerta

Tänään se koitti. Eka kerta.
Galway
Galwayssa.
Olimme edellisenä iltana jo sopineet, että lähden tutustumaan kouluun (GTI) ja  tapaamaan 3d-opettajaa, sekä vierailemaan Film Fleadin toimistolla. Pian kuitenkin selvisi, että festivaalitoimistolla ei ole ketään paikalla muutamaan päivään, joten tapaaminen siirtyy loppuviikkoon. Sen sijaan itselleni jäi hyvin aikaa perehtyä tähän 3d-projektiin, joka osoittautui varsin mielenkiintoiseksi. Tapasin koulussa 3d-opettajan, joka on vetämässä tätä projektia. Hän pitchasi animaation idean ja antoi referenssimateriaalia/käsikirjoituksen minulle, jotta pääsin tutustumaan siihen mahdollisimman pian.
Irish Film Board (IFB)(vrt. Suomen elokuvasäätiö) rahoittaa vuosittain uusia animaatioita, jotka ovat alle 6minuuttia pitkiä ja budjetti on alle 50 000€. Tekijätiimissä tuottajalla/ohjaajalla ja käsikirjoittalla olla jo kokemusta aikaisemmista animaatioista ja CV:n pitää olla vahva. Kolme tiimiä valitaan toteuttamaan heidän animaationsa ja IFB hoitaa rahoituksen. Jo viime vuonna tämä kyseinen tiimi oli shortlistattuna kahdeksan parhaan joukkoon ja tällä kertaa minulle oli varattuna yhdet saappaat täytettäväksi. Tiimissä on kaksi muuta 3d-mallintajaa, sekä muutama concept artist, sekä käsikirjoittaja. Lisäksi taustalla häärii tuottaja ja ääninäyttelijät yms. muu tarvittava henkilöstö. Alustavasti tehtäväni on luoda lavastusta sekä tavaroita. Lisäksi minulle annettiin mahdollisuus mallintaa päähenkilö, mutta vielä en uskaltanut haukana niin isoa palasta. Katsoo nyt ensimmäiseksi miten tämä lähtee käyntiin. Porkkanana on tietysti se että jos tiimimme valitaan toteutettavien elokuvien joukkoon, voi tulevaisuudessa olla myös töitä tarjolla. No tämä selviää varmaan viikon kahden sisään, miten projektia lähdetään viemään eteenpäin.
Päivään jäi myös muuta vapaa-aikaa kun ei tarvinnut juosta paikasta paikkaan. Yllätyksekseni koululle oli tullut vierailemaan seitsemän suomalaista opettajaa ja tutustumaan paikalliseen opetukseen. Tietysti minut vietiin esittäytymään heille ja samalla päädyinkin kiertämään koko kampusta heidän kanssaan. Kysymyksiä täällä olemisesta satoi rististulella suunnasta ja toisesta. Pääsimme tutustumaan koulun studioihin ja näkemään millaisia töitä eri osastoilla tehdään. Kiertelyn jälkeen päädyin kuitenkin omille teille tutkimaan kaupunkia.
Paikallisia ravintoloita on ulkopuolelta aika vaikea arvioida. Menuja oli siellä täällä, hintatasoltaan Suomen luokkaa, mutta laadultaan korkeampia. Kunnon lounaan päälle pieni kävely läheiselle majakalle oli paikallaan. Koko päivä oli ollut todella aurinkoinen, mutta tuulinen. Majakka sijaitsee ulkonevalla saarella suoraan Galwayn lahdella. Sinne kulkeen pieni tie, aallonmurtajien seassa. Vaikka tuuleen on alkanut tottua, tänään todella oli tuulinen päivä. Mistään ei pystynyt irroittamaan. Linnut tulivat selkäedellä vastaan ja pienet koirat sinnittelivät maassa, ettei tuuli olisi vienyt niitä. Itsekin sai töitä tehdä pysyäkseen pystyssä. Tietysti perille päästyään, maisemat kaupunkiin päin olivat upeat.
Tässä nyt on muutamaksi seuraavaksi päiväksi hyvin töitä, kun pääsee muistuttelemaan 3d-mallintamisen taitoja ja perhetymään 1800-luvun Ranskaan.

2 kommenttia:

  1. Aika hulppeita maisemia. Kertoisitko tarkemmin tuosta 3D-projektista. Millaisesta animaatiosta on kyse ja oletko jo lähtenyt mallintamaan päähenkilöä?

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Animaatiosta ei nyt vielä ole ihmeellistä kerrottavaa. 1800-luvun Ranska ja mahdollisesti valokuvaukseen liittyvä. Aloitin tekemään jo lavastusta, mutta katsotaan mitä kaikkea tuleekaan vastaan. Se materiaali mitä nyt tehdään on tarkoitettu lähinnä työnäyteeksi mihin pystymme, jotta pääsemme kehittämään lopullista animaatiota.

    VastaaPoista