keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Galway Film Fleadh

Tänään oli varsinaisesti ensimmäinen päivä kun olin festivaalin toimistolla. Tällä hetkellä tiimi on vielä pieni, mutta kasvamassa kunhan toukokuu lähestyy. Itselleni ei ole vielä täysin selvää kaikki tulevat työt, mutta ne tarkentuvat kunhan pääsee vauhtiin. Alustavasti työskentelene IT-vastaavan kanssa, mutta työtehtävät menevät vähän tarpeen mukaan. Ensivaikutelmalta koko porukka vaikuttaa todella mukavalta, ja helposti lähestyttäviltä. Aika näyttää millaiseksi se siitä kehittyy.
Varsinaisesti Galway Film Fleadh on Irlannin yksi suurimpia elokuvafestivaaleja ja myös kansainvälisesti merkittävä. Festivaalin lyhytelokuva -kategoria on luokiteltu Oscar kelpoiseksi. Eli voittavalla lyhytelokuvalla on mahdollista asettua Oscar ehdokkaaksi. Samankaltaisia festivaaleja on maailmassa vain 68. Joten seuraavatkuukauden tuovat huimasti kokemusta astetta suuremman festivaalin tuotannosta, sekä aitiopaikan seuraamaan kuinka "isossa maailmassa" tehdään asiat.
Edellisten viikkojen myrskyjen jälkeen viereisen aallonmurtajan takaa oli löytynyt jotain sellaista, jota kukaan ei olisi uskonut. Meri oli huuhtonut huomattavan määrän rantaa ja kivikkoa pois, paljastaen alta suon ja vanhoja puun runkoja. Paikalla olivat niin lehdistö kuin arkeologit. Mittausten mukaan puut ovat noin 5000 vuotta vanhoja ja silloin paikalla oli vielä metsää. Tällä hetkellä paikka on rannalla, suurimman osan ajasta veden alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti